Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Άφησε την κάτω!

Κάποτε ήταν ένας μοναχός που με τον μαθητευόμενο του έφτασαν στις όχθες ενός ποταμού. Την στιγμή που ήταν έτοιμοι να τον διασχίσουν όμως, έφτασε και μια γυναίκα η οποία επίσης ήλπιζε να τον διασχίσει. Επειδή ο ποταμός ήταν φουσκωμένος ο ηλικιωμένος μοναχός την πήρε στην πλάτη του και την κουβάλησε μέχρι την απέναντι όχθη, όπου και την άφησε οπότε και οι δύο μοναχοί συνέχισαν τον δρόμο τους.
Όμως στην διαδρομή ο μαθητευόμενος ήταν πολύ προβληματισμένος και μετά από κάποια ώρα μη αντέχοντας άλλο, είπε προς τον γέροντα του: "Δάσκαλε, εσείς δεν μου λέγατε πως εμείς οι αναχωρητές δεν πρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με γυναίκες; Προηγουμένως όμως σηκώσατε εκείνη την γυναίκα και διασχίσατε το ποτάμι μαζί!"
Ο γέρος δάσκαλος τότε, γυρίζοντας προς τον μαθητή του, είπε: "Εγώ όταν φτάσαμε στην άλλη όχθη την άφησα κάτω. Εσύ όμως γιατί ακόμα την κουβαλάς μαζί σου;"

和尚与女人 从前有两个和尚走到了一条河边,他们准备过河的时候,来了一位女子也要过河去,由于河水比较大,老和尚就背起这个女子一同过河,到了河对岸之后,老和尚放下这个女子,两个和尚继续赶路。小和尚走着路,心里却一直在想着什么,他忍不住问老和尚:师父,你不是说出家人不近女色吗?你为什么要背她过河呢?老和尚回头看了看小和尚:"过了河我就把她放下了,可你为什么到现在还放不下呢?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου